
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 2 lamsribstukken van 6 ribben
- 1 bos platte peterselie
- 1 bos kervel
- 1 bos dragon
- 60 g gepelde hele amandelen
- 1 eiwit
- 3 el paneermeel
- 40 g malse boter
- 2 el olijfolie
- peper en zout
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210°C
- Spoel alle kruiden, dep droog, pluk de blaadjes en hak fijn. Mix de amandelen tot poeder.
- Meng in een kom de malse boter met de kruiden, het amandelpoeder, het paneermeel en het eiwit. Kruid met peper en zout en kneed tot een homogene massa.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak de ribstukken ongeveer 3 minuten aan. Kruid met peper en zout.
- Leg het vlees in een ovenschaal. Omhul met de kruidenpasta, die je stevig aandrukt. Plaats in de oven, 15 minuten voor rosé of 18 minuten voor à point.
- Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie, versnijd de ribstukken en vorm er een kroon mee. Serveer met aardappelpuree en een stoofpotje van seizoensgroenten.
Smakelijk!