recette Lamskroon in kruidenkorst

Lamskroon in kruidenkorst

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 38 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 2 lamsribstukken van 6 ribben
  • 1 bos platte peterselie
  • 1 bos kervel
  • 1 bos dragon
  • 60 g gepelde hele amandelen
  • 1 eiwit
  • 3 el paneermeel
  • 40 g malse boter
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210°C
  • Spoel alle kruiden, dep droog, pluk de blaadjes en hak fijn. Mix de amandelen tot poeder.
  • Meng in een kom de malse boter met de kruiden, het amandelpoeder, het paneermeel en het eiwit. Kruid met peper en zout en kneed tot een homogene massa.
  • Verwarm de olie in een braadpan en bak de ribstukken ongeveer 3 minuten aan. Kruid met peper en zout.
  • Leg het vlees in een ovenschaal. Omhul met de kruidenpasta, die je stevig aandrukt. Plaats in de oven, 15 minuten voor rosé of 18 minuten voor à point.
  • Laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie, versnijd de ribstukken en vorm er een kroon mee. Serveer met aardappelpuree en een stoofpotje van seizoensgroenten.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Seizoensproducten

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek