recette Mini apple pie

Mini apple pie

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 10 personen
  • Voorbereiding 115 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • 500 g bloem
  • 25 g bakkersgist
  • 200 ml lauw water
  • 30 g suiker
  • 2 eieren
  • 100 g malse boter
  • 1 snuifje zout
  • 3 granny smith appelen
  • 85 g suiker
  • zeste en sap van ½ citroen
  • ½ koffielepel kaneel
  • 1 grote snuif nootmuskaat
  • in blokjes gesneden boter
  • 1 ei
  • 10 walnootpitten
  • • muffinvorm

Voorbereiding

  • Maak het deeg: doe 300 g bloem in een grote kom. Maak een kuiltje en doe daarin de verkruimelde gist en de suiker.
  • Maak de helft van de melk lauw, giet op de gist en wacht tot die begint te werken.
  • Wanneer de gist goed gewerkt heeft, meng dan eerst voorzichtig met een spatel en daarna met de handen om geleidelijk de bloem, de boter en de rest van de melk bij te voegen. Voeg de eieren, het zout en beetje bij beetje de overblijvende 200 g bloem toe tot je een homogene massa bekomt. Voeg een beetje bloem toe als het deeg nog te kleverig is. Dek af met een propere doek en laat minstens 1 uur rijzen op een warme plaats, beschut tegen luchtstromen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak de garnituur: schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in blokjes.
  • Meng in een grote kom met de suiker, de zeste en het sap van de citroen, de kaneel en de nootmuskaat.
  • Verdeel het appelmengsel over vormen en leg een blokje boter op elk taartje. Dek af met een cirkel van deeg en duw de randen aan om de twee lagen deeg aan elkaar te sluiten. Kerf een X in elk taartje om de stoom vrij te laten tijdens het bakken en smeer in met een losgeklopt ei. Bestrooi met een beetje suiker.
  • Plaats 25 tot 30 minuten in de oven, tot de korst goudbruin is.
  • Laat de taartjes 10 minuten afkoelen en leg ze op een rooster.
  • Decoreer elk taartje met een walnotenpit. Je kan ze koud of warm serveren.

Smakelijk!

Adobe Stock 100964177 min

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek