recette Moelleux met pruimen

Moelleux met pruimen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 40 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 500 g pruimen
  • 160 g rietsuiker
  • 100 g bloem
  • 60 g amandelpoeder
  • 125 g natuuryoghurt
  • 2 eieren
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 6 g bakpoeder
  • bloemsuiker
  • een vorm van 22 cm diameter

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was en ontpit de pruimen en snij ze in partjes.
  • Meng in een slakom de olie, de yoghurt, de bloem, het amandelpoeder, de suiker en de eieren. Klop tot een homogene massa.
  • Beboter de vorm, leg er de pruimen in en bedek met het deeg. Plaats 30 minuten in de oven.
  • Wacht 15 minuten, neem de moelleux uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Bestrooi net voor het opdienen met bloemsuiker.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek