
Ingrediënten
Voor 3 personen
- 100 g notenmix
- 150 g klein fruit
- 100 g mascarpone
- 40 g notenpasta
- 1 ei
- 1 eigeel
- cakevorm
- bakpapier
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Scheid de eieren. Hak de noten grof en meng ze met de notenpasta en het eiwit. Doe bakpapier in een vorm en stort er het beslag in. Druk goed aan in de hoeken.
- Meng de mascarpone met de twee eigelen en doe er nadien de vruchten bij. Het is niet erg als er enkele geplet worden, maar het is ook niet de bedoeling er puree van te maken. Verdeel de mengeling mascarpone-fruit over de notenpasta in de vorm. Plaats 20 minuten in de oven.
- Tip: waarom gebruiken we alleen de eigelen in de mascarpone? Dankzij de eigelen blijft de mascarpone zacht en smeuïg, wat heerlijk is in combinatie met de noten. Als je het hele ei toevoegt, wordt het mengsel minder romig en een beetje droger.
Smakelijk!