recette Ontbijtcake met fruit, noten en mascarpone door Pascale Naessens

Ontbijtcake met fruit, noten en mascarpone door Pascale Naessens

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 3 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 100 g notenmix
  • 150 g klein fruit
  • 100 g mascarpone
  • 40 g notenpasta
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • cakevorm
  • bakpapier

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Scheid de eieren. Hak de noten grof en meng ze met de notenpasta en het eiwit. Doe bakpapier in een vorm en stort er het beslag in. Druk goed aan in de hoeken.
  • Meng de mascarpone met de twee eigelen en doe er nadien de vruchten bij. Het is niet erg als er enkele geplet worden, maar het is ook niet de bedoeling er puree van te maken. Verdeel de mengeling mascarpone-fruit over de notenpasta in de vorm. Plaats 20 minuten in de oven.
  • Tip: waarom gebruiken we alleen de eigelen in de mascarpone? Dankzij de eigelen blijft de mascarpone zacht en smeuïg, wat heerlijk is in combinatie met de noten. Als je het hele ei toevoegt, wordt het mengsel minder romig en een beetje droger.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek