recette Op z’n Italiaans gevulde tomaten

Op z’n Italiaans gevulde tomaten

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 85 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 6 middelgrote tomaten
  • 500 g varkens- en rundsgehakt
  • 1 sneetje brood
  • 1 eigeel
  • 15 g geraspte parmezaan
  • 20 g pijnboompitten
  • 10 basilicumblaadjes
  • 1 teentje look
  • melk
  • peper en zout
  • olie

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 180-190°C.
  • Was de tomaten en snij er de hoedjes af. Maak de tomaten voorzichtig leeg met een mesje. Zet weg. Snij het uitgesneden tomatenvlees in kleine stukjes en leg in een ingeoliede gratineerschaal.
  • De vulling: hak het teentje look en de basilicumblaadjes fijn. Laat het brood in een diep bord weken in een beetje melk. Meng in een grote slakom het gehakt met de look, de basilicum, 15 g parmezaan, het brood en de pijnboompitten. Kruid met peper en zout. Voeg het eigeel toe en kneed tot een homogeen mengsel.
  • Vul de tomaten tot aan de rand met de vulling. Leg in de schaal, zet er de hoedjes op en plaats een goed uur in de oven.
  • Serveer met pasta met look en peterselie.
  • Variant: vervang de tomaten door ronde courgettes, uien of paprika’s.

Smakelijk!

Blanquette de veau

Kalfsblanquette

Product van de week

Kalfsblanquette is rijk aan textuur en smaak. Je maakt het met minstens twee soorten vlees: vrij vet (schouder of nek) en dooraderd (lap, vangvlees, borst).

Tip: heb je beenderen, doe die dan zeker bij de bouillon. Ze zijn rijk aan collageen en geven je bouillon smaak en textuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek