icon-news
News /
Ontvang 5€ dankzij de My Match app*
Ontdekken
recette Ovengebakken varkensgebraad met vergeten groenten

Ovengebakken varkensgebraad met vergeten groenten

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 55 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 800 g varkensgebraad
  • 8 schorseneren
  • 4 wortelen (in alle kleuren)
  • 2 pastinaken
  • 2 takjes tijm
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el olijfolie
  • 10 g boter
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 °C.
  • Pel en snipper de ui. Maak de groenten schoon en spoel grondig af. Snij in 2 in de lengterichting. Zet weg.
  • Verwarm de boter en de olie in een gietijzeren stoofpot. Bak op een matig tot hoog vuur het gebraad 2 tot 3 minuten langs elke zijde om het aan te kleuren. Voeg een bodempje water, de ui, de tijm, de rozemarijn en de ongepelde look toe.
  • Dek af en plaats 15 minuten in de oven. Schik daarna de schorseneren, de wortelen en de pastinaken rond het vlees. Kruid met peper en zout. Verlaag de temperatuur tot 180°C en laat nog 25 minuten bakken.
  • Neem de stoofpot uit de oven, laat 10 minuten afgedekt rusten en snij het gebraad in plakjes.

Smakelijk!

Tomates grappe

Tomaten

Product van de week

Geurig, sappig en zeer lokaal!

Rond, stevig, glanzend en vlezig, de trostomaat is van constante kwaliteit. De geur van de stelen is een garantie voor versheid. Fris en vol van smaak, ideaal als toast of in een salade, maar ook heerlijk, geroosterd in de oven, met een beetje knoflook en wat verse kruiden. Kortom, ze doet wonderen in je zomerse gerechten!


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek