recette Ovengebakken varkensgebraad met vergeten groenten

Ovengebakken varkensgebraad met vergeten groenten

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 55 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 800 g varkensgebraad
  • 8 schorseneren
  • 4 wortelen (in alle kleuren)
  • 2 pastinaken
  • 2 takjes tijm
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el olijfolie
  • 10 g boter
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210 °C.
  • Pel en snipper de ui. Maak de groenten schoon en spoel grondig af. Snij in 2 in de lengterichting. Zet weg.
  • Verwarm de boter en de olie in een gietijzeren stoofpot. Bak op een matig tot hoog vuur het gebraad 2 tot 3 minuten langs elke zijde om het aan te kleuren. Voeg een bodempje water, de ui, de tijm, de rozemarijn en de ongepelde look toe.
  • Dek af en plaats 15 minuten in de oven. Schik daarna de schorseneren, de wortelen en de pastinaken rond het vlees. Kruid met peper en zout. Verlaag de temperatuur tot 180°C en laat nog 25 minuten bakken.
  • Neem de stoofpot uit de oven, laat 10 minuten afgedekt rusten en snij het gebraad in plakjes.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek