
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 800 g varkensgebraad
- 8 schorseneren
- 4 wortelen (in alle kleuren)
- 2 pastinaken
- 2 takjes tijm
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 takje rozemarijn
- 1 el olijfolie
- 10 g boter
- peper en zout
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210 °C.
- Pel en snipper de ui. Maak de groenten schoon en spoel grondig af. Snij in 2 in de lengterichting. Zet weg.
- Verwarm de boter en de olie in een gietijzeren stoofpot. Bak op een matig tot hoog vuur het gebraad 2 tot 3 minuten langs elke zijde om het aan te kleuren. Voeg een bodempje water, de ui, de tijm, de rozemarijn en de ongepelde look toe.
- Dek af en plaats 15 minuten in de oven. Schik daarna de schorseneren, de wortelen en de pastinaken rond het vlees. Kruid met peper en zout. Verlaag de temperatuur tot 180°C en laat nog 25 minuten bakken.
- Neem de stoofpot uit de oven, laat 10 minuten afgedekt rusten en snij het gebraad in plakjes.
Smakelijk!