
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 3 kaki’s
- 200 mg vloeibare room
- 30 g suiker
- 1 kl natuurlijk vanille-extract
- 1 ½ gelatineblaadje
- 4 speculoosjes
- 4 Craquants (koekjes) of amandeltuiles
- 4 glazen
Voorbereiding
- Week de gelatineblaadjes 10 minuten in water.
- Schil de kaki’s en snij in kleine blokjes. Maak er puree van en meng het vruchtvlees met 2 eetlepels room, de suiker en het vanille-extract.
- Breng in een pan de rest van de room aan de kook. Neem van het vuur en voeg de uitgelekte gelatine toe. Roer tot hij volledig is opgelost. Giet dit mengsel bij de kakipuree, meng snel en verdeel onmiddellijk over de glazen. Laat 3 uur rusten in de koelkast.
- Vermaal de speculoos tot grof poeder.
- Neem de panna cotta 15 minuten voor het opdienen uit de koelkast, decoreer met een “Craquant”-koekje of een amandeltuile en bestrooi met speculoospoeder.
Smakelijk!