recette Panna cotta met kaki

Panna cotta met kaki

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 200 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 kaki’s
  • 200 mgs vloeibare room
  • 30 g suiker
  • 1 koffielepel natuurlijk vanille-extract
  • 1 ½ gelatineblaadje
  • 4 speculoosjes
  • 4 Craquants (koekjes) of amandeltuiles
  • 4 glazen

Voorbereiding

  • Week de gelatineblaadjes 10 minuten in water.
  • Schil de kaki’s en snij in kleine blokjes. Maak er puree van en meng het vruchtvlees met 2 eetlepels room, de suiker en het vanille-extract.
  • Breng in een pan de rest van de room aan de kook. Neem van het vuur en voeg de uitgelekte gelatine toe. Roer tot hij volledig is opgelost. Giet dit mengsel bij de kakipuree, meng snel en verdeel onmiddellijk over de glazen. Laat 3 uur rusten in de koelkast.
  • Vermaal de speculoos tot grof poeder.
  • Neem de panna cotta 15 minuten voor het opdienen uit de koelkast, decoreer met een “Craquant”-koekje of een amandeltuile en bestrooi met speculoospoeder.

Smakelijk!

Chasselas de Moissac

Druiven Chasselas de Moissac

Seizoensproducten

De “handgemaakte” tafeldruif

De trossen worden één voor één geplukt, zodat ze de kans krijgen om de goudgele kleur te ontwikkelen die typisch is voor de Chasselas de Moissac BOB. De vroege vruchtvorming zorgt voor kleine ronde druiven met een lichtgroene tot goudgele kleur. Aan de zonnekant zitten rossige vlekken die wijzen op een mooie rijpheid.

De druiven hebben sappig, mals vruchtvlees en een fijne schil, en zijn rijk aan oligo-elementen, vitaminen en antioxidanten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek