recette Panna cotta met kaki

Panna cotta met kaki

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 200 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 kaki’s
  • 200 mgs vloeibare room
  • 30 g suiker
  • 1 koffielepel natuurlijk vanille-extract
  • 1 ½ gelatineblaadje
  • 4 speculoosjes
  • 4 Craquants (koekjes) of amandeltuiles
  • 4 glazen

Voorbereiding

  • Week de gelatineblaadjes 10 minuten in water.
  • Schil de kaki’s en snij in kleine blokjes. Maak er puree van en meng het vruchtvlees met 2 eetlepels room, de suiker en het vanille-extract.
  • Breng in een pan de rest van de room aan de kook. Neem van het vuur en voeg de uitgelekte gelatine toe. Roer tot hij volledig is opgelost. Giet dit mengsel bij de kakipuree, meng snel en verdeel onmiddellijk over de glazen. Laat 3 uur rusten in de koelkast.
  • Vermaal de speculoos tot grof poeder.
  • Neem de panna cotta 15 minuten voor het opdienen uit de koelkast, decoreer met een “Craquant”-koekje of een amandeltuile en bestrooi met speculoospoeder.

Smakelijk!

Adobe Stock 100964177 min

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek