
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 300 ml vloeibare room
- 150 ml melk
- 130 g witte chocolade
- 4 el suiker
- 2 gelatineblaadjes
- 1 biologische of onbehandelde sinaasappel
- 350 ml sinaasappelsap
- 30 g vanillesuiker
- 2 gelatineblaadjes
- 1 snuifje kaneelpoeder
Voorbereiding
- Schil de onbehandelde sinaasappel.
- Week 2 gelatineblaadjes in een kommetje water.
- Verwarm in een pan de vloeibare room met de suiker, de chocolade en de sinaasappelschil. Roer op een zacht vuur tot de chocolade en de suiker opgelost zijn. Breng nadien onder regelmatig roeren aan de kook. Laat 3 minuten sudderen en neem van het vuur.
- Wring de gelatineblaadjes uit en doe ze bij de warme crème. Meng tot ze zijn opgelost.
- Giet de bereiding in 4 glaasjes. Dek af en laat opstijven in de koelkast.
- Giet het sinaasappel door een zeef om de pulp te verwijderen.
- Week 2 gelatineblaadjes in een kommetje water.
- Verwarm in een pan op een zacht vuur het sinaasappelsap met de vanillesuiker. Roer en neem van het vuur vóór het sap begint te koken. Voeg de uitgewrongen gelatineblaadjes toe en meng tot ze zijn opgelost. Voeg de kaneel toe. Laat 30 minuten afkoelen op kamertemperatuur. Roer regelmatig.
- Neem de glaasjes uit de koelkast en verdeel er de sinaasappelgelei over. Plaats opnieuw gedurende minstens drie uur in de koelkast.
- Decoreer naar eigen smaak en dien goed gekoeld op.
Smakelijk!