recette Papillot van zalm met bloedsinaasappel

Papillot van zalm met bloedsinaasappel

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g zalm (filet of moten)
  • 3 bio bloedsinaasappelen
  • 1 bio citroen
  • verse tijm
  • olijfolie
  • peper en zout
  • bakpapier
  • Saus
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml light room
  • 2 el maïszetmeel
  • 10 g boter
  • 1 snuifje suiker
  • 1 snuifje zout

Voorbereiding

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C.
  • Snij de sinaasappelen en de citroen in schijfjes en snij het bakpapier in 4 stukken. Leg op elk stuk enkele schijfjes sinaasappel met daarop de zalm. Kruid met peper en zout en leg er takjes tijm op. Voeg enkele schijfjes citroen en sinaasappel toe en besprenkel met een scheutje olijfolie. Sluit zorgvuldig de papillotten en plaats 20 minuten in de oven.
  • Doe ondertussen het sinaasappelsap en de witte wijn in een kookpot. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur in ongeveer 10 minuten tot de helft inkoken. Hou het kookproces goed in de gaten. Voeg een snuifje zout en suiker toe. Zet weg.
  • Smelt de boter in een pot en giet er al roerend geleidelijk het maïszetmeel bij (zoals je doet voor een roux). Voeg dan al roerend het mengsel van sinaasappel en wijn toe, tot de saus indikt. Neem van het vuur en voeg de room toe. Breng op smaak.
  • Schik de zalm met de sinaasappelschijfjes op het bord en nappeer met saus. Serveer met basmatirijst.

Smakelijk!

Poivrons

De Belgische paprika

Seizoensproducten

Een groente boordevol kwaliteit!

De zoete en smaakvolle paprika’s zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Ze bevatten enorm veel vezels en zijn kampioen in vitamine C-gehalte. Daarnaast vormen ze een uitstekende bron van caroteen en flavonoïden.
Paprika’s eet je rauw, gebakken, gevuld, geroosterd, gekonfijt, … Ideaal dus voor tal van lente- en zomergerechten.
Kies een stevig en glad exemplaar, met een strak en glanzend vel.
Weetje: hoe rijper een paprika, hoe roder en zachter.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek