recette Pavlova met rode vruchten

Pavlova met rode vruchten

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 100 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • Voor de meringues
  • 3 eiwitten
  • 55 g bloemsuiker
  • 55 g kristalsuiker
  • 1 el vanillesuiker
  • Voor de slagroom
  • 300 ml vloeibare volle room
  • 200 g mascarpone
  • 20 g kristalsuiker
  • 1 kl frambozenlikeur
  • Voor de decoratie
  • aardbeien, frambozen, bosbessen en/of aalbessen
  • 4 muntblaadjes

Voorbereiding

  • Verwarm de heteluchtoven voor op 110°C.
  • Meng in een kom de poedersuiker en de kristalsuiker.
  • Klop de eiwitten met de vanillesuiker op een gemiddelde, constante snelheid stijf en voeg geleidelijk het suikermengsel toe. Doe de eiwitten in een spuitzak met een geribbelde spuitmond. Maak op een ovenplaat met bakpapier schijfjes meringue van ongeveer 8 cm diameter. Doe wat meringue op de randen van de schijfjes, zodat je in het midden een kuiltje bekomt (zoals een nestje). Laat 1u10 bakken in de oven.
  • Klop ondertussen de room met een elektrische klopper op een gemiddelde, constante snelheid en voeg geleidelijk de suiker toe. Voeg daarna al kloppend de mascarpone en de frambozenlikeur toe. Doe de slagroom in een spuitzak met een gladde spuitmond en plaats in de koelkast.
  • Monteer op het laatste moment, zodat de meringues zo knapperig mogelijk blijven. Doe eerst een laagje slagroom met mascarpone in de kuiltjes van de meringue.
  • Schik daarop mooi de stukken fruit die je hebt gekozen en werk af met een muntblaadje voor de kleur.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek