icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Persillade van erwtjes

Persillade van erwtjes

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g verse erwtjes
  • 1 bos lente-uitjes
  • 1 bos krulpeterselie
  • restjes van gekookt rundvlees of gekookt rundsgebraad
  • 2 eieren
  • De mayonaise
  • 1 eigeel
  • 1 el scherpe mosterd
  • neutrale olie
  • rodewijnazijn
  • 1 el natuuryoghurt
  • peper van de molen en zout

Voorbereiding

  • Dop de erwtjes en kook ze 5 minuten in gezouten kokend water. Laat uitlekken, spoel onmiddellijk onder koud water en laat opnieuw uitlekken.
  • Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze. Hak de peterselie fijn. Snij de vleesrestjes in blokjes.
  • Kook de eieren 10 minuten in kokend water.
  • Maak de mayonaise: meng in een kom het eigeel met zout en voeg de mosterd toe. Klop de mayonaise op terwijl je een straaltje olie toevoegt. Doe er naar smaak een scheutje azijn bij en breng op smaak met peper en zout.
  • Pel de eieren en verkruimel ze met een vork.
  • Doe het vlees, de erwtjes en de lente-uitjes in een kom. Meng de mayonaise met de yoghurt en voeg toe in de kom. Meng.
  • Voeg net voor het serveren de fijngehakte peterselie toe en meng door elkaar. Werk af met de verkruimelde eieren en dien meteen op.

Smakelijk!