icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Pistolets

Pistolets

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 8 personen
  • Voorbereiding 340 min
  • Thema BASISDEGEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 500 g bloem
  • 6 g droge bakkersgist
  • 200 ml lauw water
  • 100 ml lauwe melk
  • 1 el melkpoeder (facultatief)
  • 1 kl zout

Voorbereiding

  • Meng in een kom het water, de melk, de gist en een beetje bloem (voldoende om de consistentie van cakedeeg te bekomen. Laat 30 minuten rusten.
  • Meng vervolgens het zout en de bloem en maak een kuiltje. Voeg de bloem en het mengsel water-melk-gist samen. Kneed het deeg 10 minuten (in een robot of met de hand). Doe de bol deeg in een kom en dek af. Laat 3 uur rusten op kamertemperatuur en beschermd tegen tocht.
  • Druk het deeg plat en laat opnieuw een uur rusten.
  • Verdeel het deeg in 16 stukken en rol ze op het werkvlak met de handpalmen tot bollen. Rol ze verder met de handpalmen en de vingers rond de bollen geplooid. Laat 5 minuten rusten.
  • Steek de steel van een houten lepel in elke bol om een uitholling te maken. Rek elk broodje met de hand uit door zachtjes aan de uiteinden te trekken. Dek af en laat ongeveer 30 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Leg de bollen deeg op een ingeoliede of met bakpapier bedekte bakplaat. Plaats 15 minuten in de oven.

Smakelijk!