recette Pizza prosciutto

Pizza prosciutto

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 1 personen
  • Voorbereiding 25 min
  • Thema TUSSENDOORTJES
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 1 personen

  • 1 pak pizzadeeg
  • 200 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 3 sneden gekookte ham
  • 175 g mozzarella of geraspte kaas
  • 1 takje rozemarijn
  • 5 witte champignons (facultatief)
  • rucola (facultatief)
  • oregano
  • olijfolie

Voorbereiding

  • Neem het pizzadeeg 20 minuten vóór het uitrollen uit de oven.
  • Verwarm de oven voor op 240°C.
  • Rol het deeg uit en garneer het met passata en vervolgens met ham. Doe er naar eigen smaak mozzarella of geraspte kaas op. Bestrooi met oregano en werk af met het takje rozemarijn en een scheutje olijfolie.
  • Plaats 15 minuten in de oven.
  • Net voor het opdienen kan je nog rucola en schijfjes champignon toevoegen.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek