recette Quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 55 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 rol kruimeldeeg
  • 1 broccoli
  • 3 eieren
  • 200 g gerookte zalm
  • 200 ml vloeibare room
  • 1 pot kaas met look en fijne kruiden
  • 60 g geraspte emmental
  • 1 bos lente-uien
  • peper

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°.
  • Kook de broccoliroosjes 10 minuten in gezouten kokend water. Laat uitlekken en hou even onder koud water.
  • Verdeel het deeg (met het papier) over een taartvorm en bak 5 tot 10 minuten voor in de oven.
  • Neem de vorm uit de oven en verdeel de in stukjes gesneden broccoli en de in reepjes gesneden zalm over het deeg.
  • Plet in een kom de kaas met look en fijne kruiden, voeg de room en de eieren toe en kruid met peper. Meng goed en doe in de vorm.
  • Bestrooi met de gesnipperde lente-uien en daarna met de geraspte emmental. Plaats ongeveer 35 min. in de oven.
  • Serveer lauw of warm.

Smakelijk!

Orange sanguinelli

Sanguinelli sinaasappel

Seizoensproducten

Deze verrassende dieprode sinaasappelen zijn gewoon heerlijk!

Sanguinelli, een halflate variëteit van bloedsinaasappel, is verkrijgbaar tussen januari en maart. Ze is klein en ovaalvormig, maar valt vooral op door de intense rode kleur van de schil en het vruchtvlees. Ze is zeer sappig en lichtjes zuur. Lekker om te persen, maar ook in patisserie of in een hartig-zoet slaatje.
Deze sinaasappel is perfect om de winter af te sluiten met een mooie vitaminekuur.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek