recette Ragout van zeeduivel met saffraan

Ragout van zeeduivel met saffraan

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg zeeduivel zonder vel
  • 2 tomaten zonder pitjes
  • 2 preistengels
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 3 mespuntjes saffraandraadjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 ml room
  • peterselie naar eigen smaak
  • een dozijn gekookte grote garnalen
  • boter
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Snij de zeeduivel in stukken.
  • Snij de tomaten in blokjes en de prei in schijfjes.
  • Kruid de stukken zeeduivel met peper en een beetje zout. Bak op een hoog vuur aan in een klontje boter. Bestrooi met saffraan, sjalot en prei. Voeg de witte wijn toe, laat 2 minuten koken en voeg de room en de tomaten toe. Laat even opkoken.
  • Voeg na het opkoken de garnalen toe. Verdeel over warme diepe borden en bestrooi met fijngehakte peterselie.
  • Dien warm op met een sneetje geroosterd boerenbrood.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek