
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 kg zeeduivel zonder vel
- 2 tomaten zonder pitjes
- 2 preistengels
- 1 gesnipperde sjalot
- 3 mespuntjes saffraandraadjes
- 100 ml droge witte wijn
- 200 ml room
- peterselie naar eigen smaak
- een dozijn gekookte grote garnalen
- boter
- peper en zout
Voorbereiding
- Snij de zeeduivel in stukken.
- Snij de tomaten in blokjes en de prei in schijfjes.
- Kruid de stukken zeeduivel met peper en een beetje zout. Bak op een hoog vuur aan in een klontje boter. Bestrooi met saffraan, sjalot en prei. Voeg de witte wijn toe, laat 2 minuten koken en voeg de room en de tomaten toe. Laat even opkoken.
- Voeg na het opkoken de garnalen toe. Verdeel over warme diepe borden en bestrooi met fijngehakte peterselie.
- Dien warm op met een sneetje geroosterd boerenbrood.
Smakelijk!