
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 g verse zalmmoten
- het sap van 2 citroenen
- ½ kl frambozenazijn
- ½ kl balsamicoazijn
- olijfolie
- 2 el poedersuiker
- 2 mespuntjes paprika
- 2 mespuntjes curry
- ½ teentje look, gesnipperd
- 12 takjes bieslook, fijngehakt
Voorbereiding
- Snij de zalm in tamelijk fijne plakjes. Leg ze in een schaal met deksel.
- Meng in een kom de olijfolie, de twee soorten azijn, het citroensap, de look, de suiker en de specerijen.
- Bevochtig de zalm met de mengeling, sluit het deksel en beweeg de schaal zachtjes om alle stukken mooi te omhullen.
- Laat minstens 2 uur rusten. Roer af en toe en wacht tot de zalm “gaar” is (de kleur verandert van roze in zeer lichtroze).
- Bestrooi met fijngehakte bieslook en dien koel op.
Smakelijk!