recette Rauwe zalm met azijn

Rauwe zalm met azijn

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 125 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g verse zalmmoten
  • het sap van 2 citroenen
  • ½ kl frambozenazijn
  • ½ kl balsamicoazijn
  • olijfolie
  • 2 el poedersuiker
  • 2 mespuntjes paprika
  • 2 mespuntjes curry
  • ½ teentje look, gesnipperd
  • 12 takjes bieslook, fijngehakt

Voorbereiding

  • Snij de zalm in tamelijk fijne plakjes. Leg ze in een schaal met deksel.
  • Meng in een kom de olijfolie, de twee soorten azijn, het citroensap, de look, de suiker en de specerijen.
  • Bevochtig de zalm met de mengeling, sluit het deksel en beweeg de schaal zachtjes om alle stukken mooi te omhullen.
  • Laat minstens 2 uur rusten. Roer af en toe en wacht tot de zalm “gaar” is (de kleur verandert van roze in zeer lichtroze).
  • Bestrooi met fijngehakte bieslook en dien koel op.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek