icon-news
News /
Vergeet niet om de €uromatch die je nog hebt te gebruiken voor 3 maart.
recette Rauwe zalm met azijn

Rauwe zalm met azijn

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 125 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g verse zalmmoten
  • het sap van 2 citroenen
  • ½ kl frambozenazijn
  • ½ kl balsamicoazijn
  • olijfolie
  • 2 el poedersuiker
  • 2 mespuntjes paprika
  • 2 mespuntjes curry
  • ½ teentje look, gesnipperd
  • 12 takjes bieslook, fijngehakt

Voorbereiding

  • Snij de zalm in tamelijk fijne plakjes. Leg ze in een schaal met deksel.
  • Meng in een kom de olijfolie, de twee soorten azijn, het citroensap, de look, de suiker en de specerijen.
  • Bevochtig de zalm met de mengeling, sluit het deksel en beweeg de schaal zachtjes om alle stukken mooi te omhullen.
  • Laat minstens 2 uur rusten. Roer af en toe en wacht tot de zalm “gaar” is (de kleur verandert van roze in zeer lichtroze).
  • Bestrooi met fijngehakte bieslook en dien koel op.

Smakelijk!