recette Reenootjes met herfstvruchten

Reenootjes met herfstvruchten

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g reefilet
  • 4 peren
  • 4 verse vijgen
  • 100 g cantharellen
  • 1 rode ui
  • 1 potimarron
  • 8 dadels
  • 20 g boter
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Schil de peren, snij ze in twee en verwijder het klokhuis.
  • Ontpit de dadels en snij de vijgen in vier.
  • Schil de ui en maak de cantharellen schoon.
  • Snij de potimarron in blokjes, bak samen met de cantharellen enkele minuten in een pan met een klontje boter en hou warm.
  • Kook de peren en de vijgen 5 minuten op een hoog vuur met een klontje boter en zet weg.
  • Bak de reefilets 4 minuten langs elke kant in een zeer hete braadpan (zoals een steak). Snij in dikke nootjes, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
  • Blus ondertussen het braadvocht.
  • Schik het fruit en de groenten op de borden, bestrooi met zeer fijn gesnipperde rauwe ui en leg er de reenootjes naast.
  • Nappeer met braadvocht en kruid met peper en zout.

Smakelijk!

Adobe Stock 107569078 min

Sinaasappel

Seizoensproducten

Sinaasappelen zijn rijk aan vitamine C (53 mg/100 g). Eén gemiddelde sinaasappel dekt bijna de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het winterfruit bij uitstek dus, want nu zijn sinaasappelen op hun best en vitamine C is ideaal om de kou en de vermoeidheid te bestrijden. Nog een belangrijke troef is het beperkte aantal calorieën (45 kcal/ 100 g). De juiste gewoonte voor elke ochtend: een vers gepeste sinaasappel (lekkerder dan sap uit brik en caloriearmer want zonder toegevoegde suiker), meteen op te drinken om te genieten van alle vitaminen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek