
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 800 g reefilet
- 4 peren
- 4 verse vijgen
- 100 g cantharellen
- 1 rode ui
- 1 potimarron
- 8 dadels
- 20 g boter
- peper en zout
Voorbereiding
- Schil de peren, snij ze in twee en verwijder het klokhuis.
- Ontpit de dadels en snij de vijgen in vier.
- Schil de ui en maak de cantharellen schoon.
- Snij de potimarron in blokjes, bak samen met de cantharellen enkele minuten in een pan met een klontje boter en hou warm.
- Kook de peren en de vijgen 5 minuten op een hoog vuur met een klontje boter en zet weg.
- Bak de reefilets 4 minuten langs elke kant in een zeer hete braadpan (zoals een steak). Snij in dikke nootjes, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
- Blus ondertussen het braadvocht.
- Schik het fruit en de groenten op de borden, bestrooi met zeer fijn gesnipperde rauwe ui en leg er de reenootjes naast.
- Nappeer met braadvocht en kruid met peper en zout.
Smakelijk!