recette Reenootjes met herfstvruchten

Reenootjes met herfstvruchten

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 800 g reefilet
  • 4 peren
  • 4 verse vijgen
  • 100 g cantharellen
  • 1 rode ui
  • 1 potimarron
  • 8 dadels
  • 20 g boter
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Schil de peren, snij ze in twee en verwijder het klokhuis.
  • Ontpit de dadels en snij de vijgen in vier.
  • Schil de ui en maak de cantharellen schoon.
  • Snij de potimarron in blokjes, bak samen met de cantharellen enkele minuten in een pan met een klontje boter en hou warm.
  • Kook de peren en de vijgen 5 minuten op een hoog vuur met een klontje boter en zet weg.
  • Bak de reefilets 4 minuten langs elke kant in een zeer hete braadpan (zoals een steak). Snij in dikke nootjes, dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
  • Blus ondertussen het braadvocht.
  • Schik het fruit en de groenten op de borden, bestrooi met zeer fijn gesnipperde rauwe ui en leg er de reenootjes naast.
  • Nappeer met braadvocht en kruid met peper en zout.

Smakelijk!

Chicons

Witloof

Seizoensproducten

Deze groente groeit in het donker, aan een wortel. Er bestaat ook een rode variëteit.

Witloof is caloriearm, diuretisch, bloedzuiverend en rijk aan insuline, vitamine A, K, B9, B5 en C en aan koper en mangaan. U kan het rauw of gekookt (gestoomd of gesmoord) eten.Bewaar witloof in het donker, anders verliest het zijn voedingseigenschappen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek