recette Risotto met champignons en curry

Risotto met champignons en curry

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 55 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g arboriorijst
  • 200 g kastanjechampignons
  • 1 grote ui
  • 1 blokje groentebouillon
  • olijfolie
  • 3 kl curry
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Los het blokje groentebouillon op in een groot volume kokend water.
  • Snipper ondertussen de ui en snij de champignons in fijne schijfjes. Zet weg.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een braadpan. Stoof de gesnipperde ui aan in de warme olie. Voeg de champignons toe en laat ze enkele minuten aankleuren.
  • Voeg de rijst toe, kruid met peper en een snuifje zout en laat stoven tot de rijst doorzichtig wordt.
  • Voeg een scheplepel bouillon toe en laat op een zacht vuur inkoken tot alle vloeistof is verdampt. Voeg de curry toe en blijf onder voortdurend roeren beetje bij beetje bouillon toevoegen.
  • Laat ongeveer 18 minuten koken. De rijst moet gaar en mals zijn. Breng op smaak indien nodig. Dien warm op.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek