
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 g arboriorijst
- 200 g kastanjechampignons
- 1 grote ui
- 1 blokje groentebouillon
- olijfolie
- 3 kl curry
- peper en zout
Voorbereiding
- Los het blokje groentebouillon op in een groot volume kokend water.
- Snipper ondertussen de ui en snij de champignons in fijne schijfjes. Zet weg.
- Verwarm een beetje olijfolie in een braadpan. Stoof de gesnipperde ui aan in de warme olie. Voeg de champignons toe en laat ze enkele minuten aankleuren.
- Voeg de rijst toe, kruid met peper en een snuifje zout en laat stoven tot de rijst doorzichtig wordt.
- Voeg een scheplepel bouillon toe en laat op een zacht vuur inkoken tot alle vloeistof is verdampt. Voeg de curry toe en blijf onder voortdurend roeren beetje bij beetje bouillon toevoegen.
- Laat ongeveer 18 minuten koken. De rijst moet gaar en mals zijn. Breng op smaak indien nodig. Dien warm op.
Smakelijk!