recette Romig-krokant glaasje met kiwi

Romig-krokant glaasje met kiwi

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 200 ml volle room
  • 200 ml kokosroom
  • 6 rijpe kiwi’s
  • 3 el suiker
  • 150 g crunchy muesli
  • 6 mooie glaasjes

Voorbereiding

  • Schil alle kiwi’s. Hou 6 mooie schijfjes apart voor de garnituur.
  • Mix 3 kiwi’s tot puree in een blender of met een staafmixer. Snij de overblijvende kiwi’s in stukjes.
  • Klop de volle room stijf en meng onder de kiwipuree. Voeg de suiker toe. Als je de kiwi’s te zuur vindt, kan je extra suiker toevoegen.
  • Klop de kokosroom op met een keukenrobot.
  • Doe een laag crunchy muesli in de glaasjes, vervolgens de kiwiroom en dan enkele stukjes kiwi. Herhaal deze stappen. Eindig met een grote lepel opgeklopte kokosroom en een beetje muesli.
  • Maak een inkeping in de schijfjes kiwi die je apart had gehouden en steek ze op de rand van de glaasjes.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek