recette Poonfilets, aardappelen, tomaten en basilicum

Poonfilets, aardappelen, tomaten en basilicum

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g poonfilets
  • 2 prunella trostomaten
  • 8 aardappelen van gemiddelde grootte
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • verse basilicum
  • grof zout
  • peper van de molen

Voorbereiding

  • Was de aardappelen, snijd ze ongeschild in plakjes en kook ze 15 minuten in kokend water. Laat ze vervolgens uitlekken en dien ze warm op.
  • Pers de citroen. Was de tomaten, ontpit ze en snijd ze in blokjes. Scheur een dozijn basilicumblaadjes.
  • Verhit olijfolie in een pan en bak de poonfilets, te beginnen met de kant met het vel. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
  • Blus het kookvocht in de pan met het citroensap en een scheutje olijfolie; doe er flink wat peper bij, voeg de tomatenblokjes toe en na 20 seconden ook de basilicum.
  • 10 seconden later is de saus klaar: serveer de vis op een bord met de aardappelen, schep de inhoud van de pan erover en werk af met wat grof zout.
  • Een feest voor de ogen en de smaakpapillen!

Smakelijk!

Pomme de terre

Primeuraardappelen

Seizoensproducten

Vers geoogst en boordevol smaak!

“Primeurs” zijn de eerste aardappelen van het jaar. Ze worden geoogst vanaf april-mei, vóór ze helemaal rijp zijn. Daarna worden ze onmiddellijk op de markt gebracht, zodat ze uitzonderlijk vers zijn. Ze hebben een fijne schil met een lichte kleur, mals vruchtvlees en een subtiele smaak. Ze passen perfect bij lente- en zomergerechten, van april tot in volle zomer.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek