recette Russische wafeltjes met praliné door Loïc Van Impe

Russische wafeltjes met praliné door Loïc Van Impe

  • Moeilijkheid Moeilijk
  • Voor 10 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 10 personen

  • Voor de praliné
  • 300 g gepelde hazelnoten
  • 300 g zuivere poedersuiker (zonder maïszetmeel)
  • Voor de wafeltjes
  • 100 g boter
  • 110 g bruine cassonade
  • zout
  • 120 g bloem
  • 1 eiwit
  • Voor de boterroom
  • 1 eigeel
  • 100 g suiker
  • 250 ml room 40 %
  • 250 g boter
  • 100 g praliné

Voorbereiding

  • Voor de praliné: verwarm de oven voor op 180°C. Leg de gepelde hazelnoten op een bakplaat en bak 10 minuten in de oven. Doe de hete hazelnoten onmiddellijk in een hakmolen, samen met de poedersuiker. Mix 5 tot 10 minuten, tot je een smeuïge praliné met een fijne textuur bekomt. Zet weg voor de boterroom die je later zal maken.
  • Voor de wafeltjes: smelt de boter in een steelpan. Voeg de bruine cassonade en een snuifje zout toe en vervolgens, weg van het vuur, de bloem. Klop het eiwit stijf en spatel het voorzichtig door de licht afgekoelde bereiding. Rol het deeg fijn uit op een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat. Bak 8 tot 10 minuten in een oven van 180°C.
  • Voor de boterroom: gebruik het overblijvende eigeel om een ruban te maken met de suiker. Doe het eigeel en de suiker in een slakom en klop au bain-marie boven een pot heet water. Als de suiker volledig is opgenomen, voeg je de koude room toe om de temperatuur van de ruban te laten zakken.
  • Doe de boter op kamertemperatuur in een beslagkom en klop met een robot met de garde. Voeg beetje bij beetje het mengsel van room en ruban toe. Blijf kloppen tot je gladde boterroom bekomt. Als de basis klaar is, voeg je beetje bij beetje 100 g praliné op kamertemperatuur toe. Zet weg in een spuitzak.
  • Voor de wafeltjes: neem de wafeltjes uit de oven en snij ze in de gewenste vorm. Gebruik een uitsteekvorm voor ronde en een mes voor rechthoekige wafeltjes.
  • Voor de assemblage: maak de wafeltjes zoals een hamburger, een sandwich of een macaron. Neem een wafeltje, vul royaal met boterroom en eindig met een tweede wafeltje. Een heerlijk zoete lekkernij. Smakelijk en vergeet niet te stoppen na één Russisch wafeltje. Je lever zal je dankbaar zijn.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek