
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 300 g extra fijne groene boontjes (bij ons ook ‘prinsessenbonen’ genoemd)
- ½ eikenbladsla
- 75 g Roquefort
- 4 sneetjes prosciutto crudo
- druivenpitolie
- notenolie
- rodewijnazijn
- zout en peper van de molen
Voorbereiding
- Maak de boontjes schoon en stoom ze gaar of dompel ze 8 minuten in kokend water. Proef van de boontjes tijdens het koken: ze moeten ‘al dente’ worden gegaard, m.a.w. een beetje knapperig. Niet te veel, maar ook niet te weinig! Laat ze na het koken meteen uitlekken en zet ze opzij.
- Bereid de vinaigrette: doe 1 e.l. druivenpitolie, 1 k.l. notenolie, 1 e.l. azijn, 1 snufje zout en peper van de molen in een kom en meng al kloppend.
- Snijd de roquefort in stukjes. Was de sla en schik de blaadjes op 4 borden.
- Schik de boontjes op dit slabedje, besprenkel met de vinaigrette, schik er een sneetje ham op in een roosje en strooi de verkruimelde roquefort erover. Nog één draai aan de pepermolen en het goddelijke gerecht is klaar!
- Tip: maak van dit prinsheerlijke gerecht een royale hoofdschotel! Verdubbel gewoon de hoeveelheden van elk ingrediënt ... Desgewenst kun je er ook nog aardappelen bij serveren (warm of koud) in de schil, in blokjes gesneden en gekookt in water.
Smakelijk!