recette Salade van groene boontjes met roquefort

Salade van groene boontjes met roquefort

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g extra fijne groene boontjes (bij ons ook ‘prinsessenbonen’ genoemd)
  • ½ eikenbladsla
  • 75 g Roquefort
  • 4 sneetjes prosciutto crudo
  • druivenpitolie
  • notenolie
  • rodewijnazijn
  • zout en peper van de molen

Voorbereiding

  • Maak de boontjes schoon en stoom ze gaar of dompel ze 8 minuten in kokend water. Proef van de boontjes tijdens het koken: ze moeten ‘al dente’ worden gegaard, m.a.w. een beetje knapperig. Niet te veel, maar ook niet te weinig! Laat ze na het koken meteen uitlekken en zet ze opzij.
  • Bereid de vinaigrette: doe 1 e.l. druivenpitolie, 1 k.l. notenolie, 1 e.l. azijn, 1 snufje zout en peper van de molen in een kom en meng al kloppend.
  • Snijd de roquefort in stukjes. Was de sla en schik de blaadjes op 4 borden.
  • Schik de boontjes op dit slabedje, besprenkel met de vinaigrette, schik er een sneetje ham op in een roosje en strooi de verkruimelde roquefort erover. Nog één draai aan de pepermolen en het goddelijke gerecht is klaar!
  • Tip: maak van dit prinsheerlijke gerecht een royale hoofdschotel! Verdubbel gewoon de hoeveelheden van elk ingrediënt ... Desgewenst kun je er ook nog aardappelen bij serveren (warm of koud) in de schil, in blokjes gesneden en gekookt in water.

Smakelijk!

Poire coference

Conferencepeer

Seizoensproducten

Een sappige peer!

De Conferencepeer is een herfstpeer en is de meest geproduceerde soort in Europa. Ze heeft een langwerpige vorm en een dikke, groengele schil. Het fijne, zachte vruchtvlees is roze aan de buitenkant en wit aan de binnenkant. De smaak is geparfumeerd en lichtzuur. Ze bevat weinig calorieën en veel vitamines, mineralen en vezels.
Deze soort eet je gewoon uit het vuistje maar je kunt er ook heel lekkere confituur, moes, taarten enz. mee maken. In hartige gerechten is ze heerlijk bij wit vlees.

Goed kiezen: De vrucht is zacht rond het steeltje wanneer ze rijp is. Het steeltje mag niet ontbreken en moet goed vastzitten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek