recette Salade van groene boontjes met roquefort

Salade van groene boontjes met roquefort

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 300 g extra fijne groene boontjes (bij ons ook ‘prinsessenbonen’ genoemd)
  • ½ eikenbladsla
  • 75 g Roquefort
  • 4 sneetjes prosciutto crudo
  • druivenpitolie
  • notenolie
  • rodewijnazijn
  • zout en peper van de molen

Voorbereiding

  • Maak de boontjes schoon en stoom ze gaar of dompel ze 8 minuten in kokend water. Proef van de boontjes tijdens het koken: ze moeten ‘al dente’ worden gegaard, m.a.w. een beetje knapperig. Niet te veel, maar ook niet te weinig! Laat ze na het koken meteen uitlekken en zet ze opzij.
  • Bereid de vinaigrette: doe 1 e.l. druivenpitolie, 1 k.l. notenolie, 1 e.l. azijn, 1 snufje zout en peper van de molen in een kom en meng al kloppend.
  • Snijd de roquefort in stukjes. Was de sla en schik de blaadjes op 4 borden.
  • Schik de boontjes op dit slabedje, besprenkel met de vinaigrette, schik er een sneetje ham op in een roosje en strooi de verkruimelde roquefort erover. Nog één draai aan de pepermolen en het goddelijke gerecht is klaar!
  • Tip: maak van dit prinsheerlijke gerecht een royale hoofdschotel! Verdubbel gewoon de hoeveelheden van elk ingrediënt ... Desgewenst kun je er ook nog aardappelen bij serveren (warm of koud) in de schil, in blokjes gesneden en gekookt in water.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek