recette Salade van veldsla met gerookte eendenborst en gemarineerde vijgen

Salade van veldsla met gerookte eendenborst en gemarineerde vijgen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 115 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 stevig handvol veldsla
  • 20 een twintigtal plakjes gerookte eendenborst
  • 6 grote vijgen, in twee gesneden
  • 75 g grof gehakte noten
  • 200 ml sherryazijn
  • 100 g poedersuiker
  • 6 takjes tijm
  • 1 teentje look
  • 4 el notenolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Breng in een steelpan de azijn, de suiker, de look en de tijm aan de kook met 10 cl water en laat 1 minuut zieden om de suiker op te lossen en de azijndampen te verzachten.
  • Laat 5 minuten afkoelen, giet de mengeling op de in twee gesneden vijgen en laat 1 uur marineren.
  • Doe 5 eetlepels van de marinade in een bokaaltje met deksel. Voeg er de notenolie, wat zout en een flinke snuif peper aan toe. Sluit de bokaal en schud stevig.
  • Verwarm een braadpan op een matig hoog vuur en stoof de vijgen aan met de schil naar boven, tot ze gekaramelliseerd zijn. Neem de pan van het vuur, draai de vijgen om en hou warm.
  • Verdeel de veldsla over het bord en bevochtig met wat saus. Voeg de plakjes eendenborst, de noten, de lauwe vijgen en de rest van de saus toe.
  • Dit sausje past perfect bij al uw slaatjes en gerechten dankzij de mooie combinatie van zoet en zout. Smakelijk!

Smakelijk!

Poire coference

Conferencepeer

Seizoensproducten

Een sappige peer!

De Conferencepeer is een herfstpeer en is de meest geproduceerde soort in Europa. Ze heeft een langwerpige vorm en een dikke, groengele schil. Het fijne, zachte vruchtvlees is roze aan de buitenkant en wit aan de binnenkant. De smaak is geparfumeerd en lichtzuur. Ze bevat weinig calorieën en veel vitamines, mineralen en vezels.
Deze soort eet je gewoon uit het vuistje maar je kunt er ook heel lekkere confituur, moes, taarten enz. mee maken. In hartige gerechten is ze heerlijk bij wit vlees.

Goed kiezen: De vrucht is zacht rond het steeltje wanneer ze rijp is. Het steeltje mag niet ontbreken en moet goed vastzitten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek