recette Salade van vijgen, blauwschimmelkaas en rauwe ham

Salade van vijgen, blauwschimmelkaas en rauwe ham

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 12 sneden gerookte rauwe ham
  • 200 g spinaziescheuten
  • 200 g rucola
  • 12 vijgen
  • 150 kaas type roquefort
  • 1 handvol gepelde noten
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 el notenolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Was de spinazie en de rucola, laat goed uitlekken en verdeel over de borden.
  • Snij de vijgen in partjes en leg ze op de salade.
  • Verkruimel de kaas en verdeel hem over de borden.
  • Voeg op elk bord twee sneden ham in reepjes toe en bestrooi met noten.
  • Maak een vinaigrette met de balsamicoazijn, de olie en peper en zout.
  • Verdeel over de borden en dien meteen op.

Smakelijk!

Poire coference

Conferencepeer

Seizoensproducten

Een sappige peer!

De Conferencepeer is een herfstpeer en is de meest geproduceerde soort in Europa. Ze heeft een langwerpige vorm en een dikke, groengele schil. Het fijne, zachte vruchtvlees is roze aan de buitenkant en wit aan de binnenkant. De smaak is geparfumeerd en lichtzuur. Ze bevat weinig calorieën en veel vitamines, mineralen en vezels.
Deze soort eet je gewoon uit het vuistje maar je kunt er ook heel lekkere confituur, moes, taarten enz. mee maken. In hartige gerechten is ze heerlijk bij wit vlees.

Goed kiezen: De vrucht is zacht rond het steeltje wanneer ze rijp is. Het steeltje mag niet ontbreken en moet goed vastzitten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek