recette Salade van vijgen, blauwschimmelkaas en rauwe ham

Salade van vijgen, blauwschimmelkaas en rauwe ham

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 12 sneden gerookte rauwe ham
  • 200 g spinaziescheuten
  • 200 g rucola
  • 12 vijgen
  • 150 kaas type roquefort
  • 1 handvol gepelde noten
  • 29 610 ml balsamicoazijn
  • 59 110 ml olijfolie
  • 14 810 ml notenolie
  • peper en zout

Voorbereiding

  • Was de spinazie en de rucola, laat goed uitlekken en verdeel over de borden.
  • Snij de vijgen in partjes en leg ze op de salade.
  • Verkruimel de kaas en verdeel hem over de borden.
  • Voeg op elk bord twee sneden ham in reepjes toe en bestrooi met noten.
  • Maak een vinaigrette met de balsamicoazijn, de olie en peper en zout.
  • Verdeel over de borden en dien meteen op.

Smakelijk!

Pomme de terre

Primeuraardappelen

Seizoensproducten

Vers geoogst en boordevol smaak!

“Primeurs” zijn de eerste aardappelen van het jaar. Ze worden geoogst vanaf april-mei, vóór ze helemaal rijp zijn. Daarna worden ze onmiddellijk op de markt gebracht, zodat ze uitzonderlijk vers zijn. Ze hebben een fijne schil met een lichte kleur, mals vruchtvlees en een subtiele smaak. Ze passen perfect bij lente- en zomergerechten, van april tot in volle zomer.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek