recette Salata od hobotnice (Inktvissalade)

Salata od hobotnice (Inktvissalade)

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg ereide en versneden inktvis
  • 12 zwarte olijven
  • 1 citroen
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 2 el rodewijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 2 teentjes look
  • zout en peper van de molen

Voorbereiding

  • Snij de tomaten in partjes en de citroen en de ui in schijfjes.
  • Doe de stukken inktvis in een slakom.
  • Meng in een kom de olijfolie met de azijn en kruid met peper van de molen. Voeg de geplette look en de fijngehakte peterselie toe. Meng en doe op de inktvis. Vul aan met de partjes tomaat en de schijfjes citroen en ui. Eindig met de olijven.
  • Meng… klaar! Dien fris op.

Smakelijk!

Potiron potimarron

Pompoen en potimarron (Red kuri)

Seizoensproducten

Een verschil in grootte!

De pompoen of reuzenpompoen (de grote) en de potimarron of red kuri (de kleine) zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig worden ze gekweekt in alle landen met een warm of gematigd klimaat. Ze zijn caloriearm en een uitstekende bron van bèta-caroteen met antioxiderende werking. Daarnaast bevatten ze veel vitaminen A, C en K, vezels en mineralen (ijzer, mangaan, koper).
We vinden hun lekkere hazelnootsmaak vooral terug in hartige gerechten (soep, puree, gratin, hartige taart), maar ze zijn ook geschikt voor desserts (taart, cake, wafels, beignets, confituur).
Tip: Gooi de pitjes niet weg. Spoel ze af, blancheer 5 minuten in kokend water en laat uitlekken. Rooster nadien met zout en specerijen in een pan zonder vetstof. Zo krijg je heerlijk verrassende aperitiefnootjes. Ook lekker in een slaatje!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek