recette Salata od hobotnice (Inktvissalade)

Salata od hobotnice (Inktvissalade)

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 15 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg ereide en versneden inktvis
  • 12 zwarte olijven
  • 1 citroen
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 2 el rodewijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • 2 teentjes look
  • zout en peper van de molen

Voorbereiding

  • Snij de tomaten in partjes en de citroen en de ui in schijfjes.
  • Doe de stukken inktvis in een slakom.
  • Meng in een kom de olijfolie met de azijn en kruid met peper van de molen. Voeg de geplette look en de fijngehakte peterselie toe. Meng en doe op de inktvis. Vul aan met de partjes tomaat en de schijfjes citroen en ui. Eindig met de olijven.
  • Meng… klaar! Dien fris op.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek