recette Sinaasappeltaartjes met rum

Sinaasappeltaartjes met rum

  • Moeilijkheid Eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 280 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 220 g bloem
  • 130 g malse boter
  • 80 g bloemsuiker
  • 50 g amandelpoeder
  • 1 eigeel
  • 1 snuifje zout
  • ½ sinaasappelzeste
  • ½ limoenzeste
  • 1 eetlepel sinaasappelconfituur
  • 500 ml geperst sinaasappelsap
  • 200 ml geperst limoensap
  • ½ sinaasappelzeste
  • 60 g boter
  • 40 g suiker
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels amberkleurige rum
  • 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels amberkleurige rum
  • 4 eetlepels water
  • 40 g suiker

Voorbereiding

  • Maak het deeg (de dag voordien): meng in een slakom de bloemsuiker met de malse boter tot een homogeen en romig mengsel. Voeg de zeste van de citrusvruchten, een snuifje zout en het amandelpoeder toe. Voeg het eigeel toe, kneed snel het deeg en voeg in verschillende keren de bloem toe. Kneed daarna het deeg op het werkvlak tot een gelijkmatige bol. Dek af met huishoudfolie en plaats minstens 3 uur in de koelkast.
  • Maak de sinaasappelcrème: meng met een garde de eieren en de suiker tot het geheel wit wordt en lichtjes schuimt. Voeg de sinaasappelconfituur toe en meng.
  • Doe het fruitsap in een pan en voeg het mengsel eieren/suiker/confituur toe. Breng onder voortdurend roeren aan de kook. Neem de pan van het vuur en voeg onder voortdurend roeren de rum en beetje bij beetje de koude, in stukjes gesneden boter toe. Giet in een kom en dek af met huishoudfolie die u tegen het mengsel aandrukt. Laat 15 minuten afkoelen in de diepvries en plaats minimum 3 uur in de koelkast om het mengsel te laten indikken.
  • Snij voor de decoratie de sinaasappel in fijne schijfjes. Doe in een braadpan met de rest van de ingrediënten. Laat 30 minuten konfijten op een middelhoog vuur. Laat uitlekken en zet weg.
  • Neem het gesuikerde deeg uit de koelkast en laat 10 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het deeg fijn uit met een deegrol. Vul de taartvormen en prik in de bodem met een vork. Dek af met bakpapier en vervolgens bakbonen. Plaats 15-20 minuten in de oven, tot de taartjes goudbruin zijn. Laat afkoelen, garneer met de sinaasappelcrème en leg er een schijfje gekonfijte sinaasappel op.

Smakelijk!

Adobe Stock 100964177 min

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek