
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 2 ruggen van skrei (love fish)
- 100 g wortelen
- 200 g raapjes
- verse gember (2 cm)
- 2 el olijfolie
- 1 el sojasaus
- 1 kl honing
- bieslook voor de decoratie
Voorbereiding
- Schil de wortelen en de raapjes. Snij ze in stukken van ± 2 cm en leg ze in een pan. Zet ze net onder water en laat 15 tot 20 minuten koken, tot ze gaar zijn. Schil de gember en snij hem in julienne.
- Sauteer in een braadpan op een hoog vuur de groenten met de olijfolie, de gember, de sojasaus en de honing. Kruid lichtjes met peper. Roer stevig tot de raapjes beginnen te karamelliseren. Blus met wat water, meng goed en zet weg.
- Doe een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de vis ongeveer 4 min. per zijde.
- Schik de groenten op de vis en voeg enkele druppels sojasaus en wat fijngesneden bieslook toe. Serveer met aardappelpuree.
- Een licht recept, heerlijk om met z’n tweeën van te genieten!
Smakelijk!