recette Skrei (Love Fish) met gember op een bedje van gekaramelliseerde raapjes

Skrei (Love Fish) met gember op een bedje van gekaramelliseerde raapjes

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 2 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Winter

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 ruggen van skrei (love fish)
  • 100 g wortelen
  • 200 g raapjes
  • verse gember (2 cm)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 kl honing
  • bieslook voor de decoratie

Voorbereiding

  • Schil de wortelen en de raapjes. Snij ze in stukken van ± 2 cm en leg ze in een pan. Zet ze net onder water en laat 15 tot 20 minuten koken, tot ze gaar zijn. Schil de gember en snij hem in julienne.
  • Sauteer in een braadpan op een hoog vuur de groenten met de olijfolie, de gember, de sojasaus en de honing. Kruid lichtjes met peper. Roer stevig tot de raapjes beginnen te karamelliseren. Blus met wat water, meng goed en zet weg.
  • Doe een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de vis ongeveer 4 min. per zijde.
  • Schik de groenten op de vis en voeg enkele druppels sojasaus en wat fijngesneden bieslook toe. Serveer met aardappelpuree.
  • Een licht recept, heerlijk om met z’n tweeën van te genieten!

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek