
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 g rundsfilet
- 2 el gezouten boter
- 2 el gemengde pepers (zwarte, witte en groene)
- Garnituur
- droge vruchten (walnoten, cashewnoten, …)
- 200 g mesclun (of veldsla, rucola, …)
- 250 g kerstomaten
- 80 g parmezaanschilfers
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210°C. Neem de boter en het vlees uit de koelkast.
- Plet de pepers en kneed de boter om ze zacht te maken. Strijk de rundsfilet in met de malse boter en rol hem voorzichtig door de mengeling van geplette pepers.
- Plaats ongeveer 20 minuten in de oven. Neem uit de oven, omwikkel met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
- Dresseer ondertussen de borden. Begin met de mesclun en doe daarover de noten en de in twee gesneden kerstomaten. Leg het in plakjes gesneden vlees in het midden en werk af met de parmezaanschilfers.
- Serveer met een vinaigrette en sneetjes geroosterd boerenbrood.
Smakelijk!