recette Slaatje  van rundvlees  met drie pepers

Slaatje van rundvlees met drie pepers

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g rundsfilet
  • 2 el gezouten boter
  • 2 el gemengde pepers (zwarte, witte en groene)
  • Garnituur
  • droge vruchten (walnoten, cashewnoten, …)
  • 200 g mesclun (of veldsla, rucola, …)
  • 250 g kerstomaten
  • 80 g parmezaanschilfers

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210°C. Neem de boter en het vlees uit de koelkast.
  • Plet de pepers en kneed de boter om ze zacht te maken. Strijk de rundsfilet in met de malse boter en rol hem voorzichtig door de mengeling van geplette pepers.
  • Plaats ongeveer 20 minuten in de oven. Neem uit de oven, omwikkel met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  • Dresseer ondertussen de borden. Begin met de mesclun en doe daarover de noten en de in twee gesneden kerstomaten. Leg het in plakjes gesneden vlees in het midden en werk af met de parmezaanschilfers.
  • Serveer met een vinaigrette en sneetjes geroosterd boerenbrood.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek