recette Slaatje  van rundvlees  met drie pepers

Slaatje van rundvlees met drie pepers

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Zomer

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g rundsfilet
  • 2 el gezouten boter
  • 2 el gemengde pepers (zwarte, witte en groene)
  • Garnituur
  • droge vruchten (walnoten, cashewnoten, …)
  • 200 g mesclun (of veldsla, rucola, …)
  • 250 g kerstomaten
  • 80 g parmezaanschilfers

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 210°C. Neem de boter en het vlees uit de koelkast.
  • Plet de pepers en kneed de boter om ze zacht te maken. Strijk de rundsfilet in met de malse boter en rol hem voorzichtig door de mengeling van geplette pepers.
  • Plaats ongeveer 20 minuten in de oven. Neem uit de oven, omwikkel met aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  • Dresseer ondertussen de borden. Begin met de mesclun en doe daarover de noten en de in twee gesneden kerstomaten. Leg het in plakjes gesneden vlees in het midden en werk af met de parmezaanschilfers.
  • Serveer met een vinaigrette en sneetjes geroosterd boerenbrood.

Smakelijk!

Cerises

Kersen

Product van de week

Rond, smaakvol, knapperig en zoet. Heerlijk!
De grote, glanzende rode kersen hebben een zacht, stevig, sappig en zoet vruchtvlees. Ze zijn rijp vanaf half mei. Het plukken (met de hand) gaat door tot eind augustus.
Door hun stevigheid, zoete smaak en groot kaliber zijn ze perfect om zo op de tafel te zetten, maar je kan ze evengoed gebruiken om clafoutis, confituur of coulis te maken.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek