
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 300 g risottorijst
- 300 g tomatensaus
- 200 g parmezaan
- 100 g boter
- 4 preistengels
- 4 sneden gedroogde ham
- 2 ui
- 1000 ml bier
- 750 ml groentebouillon
- olijfolie
Voorbereiding
- Snipper de ui. Snij de prei en de gedroogde ham in reepjes.
- Stoof in een braadpan met hoge randen de ui aan in de olijfolie. Voeg de rijst toe en laat hem bakken tot hij doorzichtig is. Voeg het bier toe en laat verdampen.
- Voeg daarna in verschillende keren de bouillon toe en wacht telkens tot hij verdampt is. Dat neemt ongeveer 25 minuten in beslag.
- Laat ondertussen de licht gezouten prei ongeveer 20 minuten stoven. Hou warm.
- Als de risotto gekookt is, voeg je de boter, de parmezaan en ten slotte de tomatensaus toe. Laat op een zacht vuur verdampen tot je een romig mengsel bekomt.
- Dien de risotto warm op, gegarneerd met prei en ham.
Smakelijk!