recette Snelle risotto

Snelle risotto

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 300 g risottorijst
  • 300 g tomatensaus
  • 200 g parmezaan
  • 100 g boter
  • 4 preistengels
  • 4 sneden gedroogde ham
  • 2 ui
  • 1000 ml bier
  • 750 ml groentebouillon
  • olijfolie

Voorbereiding

  • Snipper de ui. Snij de prei en de gedroogde ham in reepjes.
  • Stoof in een braadpan met hoge randen de ui aan in de olijfolie. Voeg de rijst toe en laat hem bakken tot hij doorzichtig is. Voeg het bier toe en laat verdampen.
  • Voeg daarna in verschillende keren de bouillon toe en wacht telkens tot hij verdampt is. Dat neemt ongeveer 25 minuten in beslag.
  • Laat ondertussen de licht gezouten prei ongeveer 20 minuten stoven. Hou warm.
  • Als de risotto gekookt is, voeg je de boter, de parmezaan en ten slotte de tomatensaus toe. Laat op een zacht vuur verdampen tot je een romig mengsel bekomt.
  • Dien de risotto warm op, gegarneerd met prei en ham.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek