recette Spaghetti met pesto van rucola et citroen

Spaghetti met pesto van rucola et citroen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 27 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 500 g spaghetti
  • 60 ml olijfolie
  • 100 g rucola of basilicum
  • 25 g takjes waterkers
  • Pesto
  • 2 bio citroenen (280 g)
  • 75 g ongezouten geroosterde cashewnoten
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g verse basilicum
  • 50 g rucola
  • 1 kl zeezout
  • 100 g vers geraspte parmezaan
  • 250 ml olijfolie

Voorbereiding

  • Bak de cashewnoten goudbruin in een antikleefpan zonder vetstof. Zet weg.
  • Rasp de zeste van een citroen fijn. Verwijder de zeste van de andere citroen met een zesteur (citroenschilrasp) of snij in fijne draadjes. Vermijd zorgvuldig het witte gedeelte van de citroenschil. Pers de citroenen en zet ongeveer 60 ml sap opzij.
  • Kook de spaghetti in 8 minuten al dente in een grote hoeveelheid kokend water. Giet af en hou warm in de afgedekte kookpot.
  • Maak ondertussen de pesto: mix in een blender of robot de cashewnoten, de pijnboompitten, de 50 g basilicum, de 50 g rucola, het citroensap, het zout, 80 g parmezaan en 250 ml olie, tot je een zo goed als glad mengsel bekomt. Breng op smaak.
  • Verwarm de rest van de olijfolie in een grote braadpan. Voeg de pesto, de spaghetti en de geraspte citroenzeste toe. Warm al roerend op.
  • Bestrooi met waterkers, rucola of basilicum, de rest van de parmezaan en de draadjes van citroenzeste. Dien meteen op.

Smakelijk!

Potiron potimarron

Pompoen en potimarron (Red kuri)

Seizoensproducten

Een verschil in grootte!

De pompoen of reuzenpompoen (de grote) en de potimarron of red kuri (de kleine) zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig worden ze gekweekt in alle landen met een warm of gematigd klimaat. Ze zijn caloriearm en een uitstekende bron van bèta-caroteen met antioxiderende werking. Daarnaast bevatten ze veel vitaminen A, C en K, vezels en mineralen (ijzer, mangaan, koper).
We vinden hun lekkere hazelnootsmaak vooral terug in hartige gerechten (soep, puree, gratin, hartige taart), maar ze zijn ook geschikt voor desserts (taart, cake, wafels, beignets, confituur).
Tip: Gooi de pitjes niet weg. Spoel ze af, blancheer 5 minuten in kokend water en laat uitlekken. Rooster nadien met zout en specerijen in een pan zonder vetstof. Zo krijg je heerlijk verrassende aperitiefnootjes. Ook lekker in een slaatje!

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek