recette Spread van biet met mierikswortel

Spread van biet met mierikswortel

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 730 min
  • Thema TUSSENDOORTJES
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 50 g zonnebloempitten
  • 250 g gekookte rode biet
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el mierikswortel (in bokaal)
  • 2 el water
  • peper en zout
  • mixer of blender

Voorbereiding

  • Laat de zonnebloempitten een hele nacht weken en giet het water weg.
  • Snij de biet in kleine blokjes. Mix de zonnebloempitten met het water, het citroensap en de olie. Voeg de biet en de mierikswortel toe en mix opnieuw. Kruid naar eigen smaak.
  • Deze spread kan je verschillende dagen bewaren in de koelkast.

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek