
Ingrediënten
Voor 6 personen
- Koekjes
- 150 g bloem
- 75 g malse boter
- 50 g poedersuiker
- 1 ei
- 20 g amandelpoeder
- 1 mespuntje fleur de sel
- 1 mespuntje vanille
- Garnituur
- 150 g melkchocolade
- 50 g hazelnoten
Voorbereiding
- Meng in de robot de malse boter met de poedersuiker. Voeg het ei, het amandelpoeder, de fleur de sel, de vanille en de bloem toe en meng tot een homogene massa.
- Rol het deeg met een dikte van 4 à 5 mm uit tussen twee vellen bakpapier en plaats 15 minuten in de diepvries.
- Snij staafjes van gelijke grootte. Leg op een vel bakpapier en bak ± 15 minuten op 175°C.
- Plaats tegelijk ook de hele hazelnoten in de oven en laat 10 minuten bakken. Laat afkoelen.
- Plet de hazelnoten met een mes.
- Smelt de chocolade au bain-marie of in de microgolf.
- Dompel de stengels in de chocolade en daarna in de geplette hazelnoten. Leg op een vel bakpapier en laat opstijven.
- TIPS & TRICKS: voor een optimaal resultaat kan je de chocolade best tempereren. Je kan de stengels garneren met andere noten (kokosnoot, pistaches, …), maar ook met kleurrijke chocoladebolletjes voor de kleintjes.
Smakelijk!