recette Tiramisu met kersen

Tiramisu met kersen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 785 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 600 g kersen
  • 100 g rietsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 180 g poedersuiker
  • 300 g mascarpone
  • 5 eieren
  • 16 koekjes cuillers
  • 250 g aardbeien
  • het sap van een halve citroen
  • 3 tbsp amberkleurige rum
  • cacaopoeder

Voorbereiding

  • Was de kersen en verwijder de steeltjes en de pitten. Kook 30 minuten op een zacht vuur in een afgedekte pan met een bodempje water, de rietsuiker en het kaneelstokje. Meng regelmatig. Verwijder ondertussen de steeltjes van de aardbeien en mix ze met het citroensap en 100 ml water. Zet weg.
  • Scheid de eieren (hou de eiwitten bij). Klop de eigelen met de poedersuiker tot een licht en elastisch mengsel. Voeg de mascarpone toe en meng stevig.
  • Klop de eiwitten goed stijf. Spatel ze door de mascarponecrème tot je een homogeen mengsel bekomt.
  • Meng in een diep bord het aardbeiensap met de rum. Drenk daarin de in stukken gesneden koekjes en doe een laagje op de bodem van de glazen. Doe er de mascarpone en vervolgens de kersen bovenop. Herhaal deze stappen en eindig met een laagje kersen en ten slotte mascarpone.
  • Laat een nacht rusten in de koelkast.
  • Bestrooi net voor het opdienen met cacao.

Smakelijk!

Raisin chasselas

Druiven Chasselas de Moissac

Seizoensproducten

De handgeplukte tafeldruif

De trossen worden één voor één geplukt, zodat ze de kans krijgen om de goudgele kleur te ontwikkelen die typisch is voor de Chasselas de Moissac BOB. De vroege vruchtvorming zorgt voor kleine ronde druiven met een lichtgroene tot goudgele kleur. Aan de zonnekant zitten rossige vlekken die wijzen op een mooie rijpheid.
De druiven hebben sappig, mals vruchtvlees en een fijne schil, en zijn rijk aan oligo-elementen, vitaminen en antioxidanten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek