recette Toastjes met foie gras, verloren brood van peperkoek en gebakken vijgen

Toastjes met foie gras, verloren brood van peperkoek en gebakken vijgen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 45 min
  • Thema VOORGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g foie gras
  • 1 peperkoek in sneden
  • 8 verse vijgen
  • 4 eetlepels honing
  • 60 g boter
  • 250 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel suiker

Voorbereiding

  • Snij de vijgen in kwartjes. Bak ze langs alle zijden aan met een beetje honing. Zet weg en hou warm.
  • Snij de sneetjes peperkoek op dezelfde grootte als de foie gras.
  • Klop de eieren met de suiker en de melk. Dompel er de sneetjes peperkoek in. Bak in de pan met wat boter. Hou warm tot je gaat dresseren.
  • Maak net voor het opdienen de toastjes: een sneetje verloren brood van peperkoek, een plakje foie gras en een kwartje vijg met wat honing. Dien warm op maar zorg ervoor dat de foie gras koud is.

Smakelijk!

Asperges vertes

Groene asperges

Seizoensproducten

Warm, lauw of koud: een lentedelicatesse!

Groene asperges hebben een uitgesproken smaak. Ze worden pas geoogst wanneer ze de boven de grond uitsteken, wat meteen hun kleur verklaart. Zoals de andere soorten zijn ze rijk aan vitaminen, magnesium en kalium. Je kan er op vele manieren mee aan de slag: in pesto, gestoomd met een vinaigrette, in risotto, in slaatjes, als voorgerecht of als bijgerecht bij vis of vlees.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek