recette Tonijnhapjes

Tonijnhapjes

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 26 min
  • Thema APERITIEVEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 blik tonijn in eigen nat (190 g)
  • 6 ontpitte groene olijven
  • 2 eieren
  • 40 g geraspte kaas
  • 40 g bloem
  • 1/2 kl koffielepel bakpoeder
  • 4 snuifjes sterke peper (pilipili, ...)
  • 3 el paneermeel
  • 10 takjes fijngesneden bieslook
  • olijfolie

Voorbereiding

  • Meng in een slakom de bloem, het bakpoeder en de peper.
  • Hak de olijven grof. Laat de tonijn uitlekken en plet met een vork.
  • Klop in een kom de eieren los. Voeg de tonijn, de olijven, de kaas en de bieslook toe. Doe er in één keer de gepeperde bloem bij en meng goed. Kruid met peper en zout. Bebloem je handen en rol kleine balletjes, die je vervolgens door het paneermeel haalt.
  • Verwarm 3 el olijfolie op een matig vuur in een braadpan met hoge randen. Leg de balletjes in de warme olie, druk aan met een spatel en laat 3 minuten bakken langs elke kant. Neem uit de pan en leg op absorberend papier.
  • Serveer als voorgerecht met een slaatje of als aperitiefhapje met een beetje slagroom, citroenzeste, peper en zout.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek