
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 600 visfilets (type kabeljauw, heilbot, schelvis, ...)
- 4 stengels preiwit
- 2 uien
- 130 g geplette pistachenoten
- 100 ml kokosmelk
- 4 el olijfolie
- salieblaadjes
- ½ citroen
- peper en zout
- stoommand (type margriet)
Voorbereiding
- Pers de halve citroen en zet het sap weg. Pel en snipper de uien. Snij de vis in 4 porties.
- Verwijder twee derde van het groen van de prei en snij in schijfjes. Leg in een stoommand en laat een tiental minuten stomen. Zet weg.
- Klop de kokosmelk met het citroensap en peper en zout. Giet de helft over de vismoten.
- Plet de pistachenoten. Leg de stukken vis in de stoommand en bestrooi met pistaches. Leg er de gesnipperde uien en enkele blaadjes salie rond. Laat 10 tot 15 minuten stomen, naargelang de dikte van de stukken.
- Verwarm ondertussen een braadpan op een matig vuur en leg er de prei in. Bevochtig met de rest van het mengsel van kokosmelk. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten koken.
- Dien de filets warm op met wilde of basmatirijst.
Smakelijk!