recette Vleesfondue

Vleesfondue

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 30 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g rumsteak
  • 400 g kipfilet
  • Bouillon
  • 60 g gedehydrateerde kalfsfond
  • 1 cm gember
  • 100 ml sherry
  • 1 el sojasaus
  • 1 kleine wortel
  • 1 preiwit
  • 100 g champignons
  • zout
  • Saus
  • 1 el sojasaus
  • 3 el sherry
  • 1 kl sesamolie
  • 3 el sesamzaad
  • 1 kl suiker
  • zout
  • Groenten
  • 1 courgette
  • 250 g sojascheuten
  • 1 rode paprika
  • 1 slahart

Voorbereiding

  • Snij het vlees in zeer fijne reepjes. Plaats in de koelkast.
  • Kook de sojascheuten 1 minuut en spoel onmiddellijk af onder koud water. Schil de paprika, verwijder de pitjes en snij in fijne reepjes. Blancheer 5 minuten in gezouten water en laat uitlekken. Zet alle groenten weg.
  • Rooster de sesamzaadjes in een braadpan zonder vetstof.
  • Los de kalfsfond op in 1 liter water. Voeg de sherry, de sojasaus, een snuifje zout, de wortel, de gember, de fijngesneden prei en de in schijfjes gesneden champignons toe. Laat 10 minuten koken.
  • Meng alle ingrediënten voor de saus met 5 cl bereide bouillon. Voeg de geroosterde sesamzaadjes toe. Verdeel over 4 kommetjes en zet er eentje klaar voor elke gast.
  • Giet de kokende bouillon in de fonduepan. Plaats de pan samen met de groenteschotel in het midden van de tafel. De gasten steken het vlees en de groenten op spiesjes en steken ze 2 minuten in de bouillon en vervolgens in de saus. Geniet ervan!

Smakelijk!

Capture

Halloumi

Product van de week

De kaas halloumi is een traditionele mediterrane kaas uit Cyprus.

Het is een kaas op basis van geiten- en schapenmelk. Halverwege tussen mozzarella en feta, hij is bestand tegen hitte en heeft de bijzonderheid dat hij niet smelt bij verhitting.

De kaas is bijzonder gezouten, maar het is mogelijk om hem te ontzilten vooraleer hem te bereiden door hem enkele uren in koud te laten weken en daarna hem uit te lekken.

Hij wordt gegrild, in plakjes of in blokjes gesneden, voor een milde en geurige smaak en past uitstekend bij elk recept: gegrild in een pan, of zal waterkerssoep, gestoomde groene groenten of een seizoenssalade verfijnen.


Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek