
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 g rumsteak
- 400 g kipfilet
- Bouillon
- 60 g gedehydrateerde kalfsfond
- 1 cm gember
- 100 ml sherry
- 1 el sojasaus
- 1 kleine wortel
- 1 preiwit
- 100 g champignons
- zout
- Saus
- 1 el sojasaus
- 3 el sherry
- 1 kl sesamolie
- 3 el sesamzaad
- 1 kl suiker
- zout
- Groenten
- 1 courgette
- 250 g sojascheuten
- 1 rode paprika
- 1 slahart
Voorbereiding
- Snij het vlees in zeer fijne reepjes. Plaats in de koelkast.
- Kook de sojascheuten 1 minuut en spoel onmiddellijk af onder koud water. Schil de paprika, verwijder de pitjes en snij in fijne reepjes. Blancheer 5 minuten in gezouten water en laat uitlekken. Zet alle groenten weg.
- Rooster de sesamzaadjes in een braadpan zonder vetstof.
- Los de kalfsfond op in 1 liter water. Voeg de sherry, de sojasaus, een snuifje zout, de wortel, de gember, de fijngesneden prei en de in schijfjes gesneden champignons toe. Laat 10 minuten koken.
- Meng alle ingrediënten voor de saus met 5 cl bereide bouillon. Voeg de geroosterde sesamzaadjes toe. Verdeel over 4 kommetjes en zet er eentje klaar voor elke gast.
- Giet de kokende bouillon in de fonduepan. Plaats de pan samen met de groenteschotel in het midden van de tafel. De gasten steken het vlees en de groenten op spiesjes en steken ze 2 minuten in de bouillon en vervolgens in de saus. Geniet ervan!
Smakelijk!