recette Vruchtensabayon met amandelen

Vruchtensabayon met amandelen

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 4 personen
  • Voorbereiding 35 min
  • Thema DESSERTS
  • Seizoen Lente

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 gele perziken
  • 500 g aardbeien
  • 8 abrikozen
  • 250 g frambozen
  • 5 eieren
  • 60 g suiker
  • Cognac
  • olijfolie
  • verse room
  • geschaafde amandelen

Voorbereiding

  • Schil de perziken, ontpit ze en snijd ze in grote stukken.
  • Was de aardbeien en snijd ze in stukken.
  • Ontpit de abrikozen en snijd ze in plakjes. Was de frambozen.
  • Olie een ovenschaal in en schik het fruit erin.
  • Zet de ovengrill aan.
  • Breng een grote pan water aan de kook.
  • Scheid het wit van de dooiers van de eieren en klop de dooiers op met 30 g suiker en 4 cl cognac.
  • Plaats de kom au bain-marie in de pan met kokend water en blijf het mengsel ononderbroken in ‘achtjes’ kloppen.
  • Voeg er buiten het waterbad 20 ml verse room bij en roer krachtig. Giet deze crème over het fruit en strooi er 30 g suiker en geschaafde amandelen over.
  • Zet de schaal zo dicht mogelijk onder de grill in de oven en laat maximaal 2 à 3 minuten goudbruin kleuren (zorg dat het fruit niet aanbrandt!).
  • Tip: doe het fruit in vier aparte ovenschaaltjes in plaats van in een grote. Dat oogt mooi en geraffineerd!

Smakelijk!

Chicons

Witloof

Seizoensproducten

Deze groente groeit in het donker, aan een wortel. Er bestaat ook een rode variëteit.

Witloof is caloriearm, diuretisch, bloedzuiverend en rijk aan insuline, vitamine A, K, B9, B5 en C en aan koper en mangaan. U kan het rauw of gekookt (gestoomd of gesmoord) eten.Bewaar witloof in het donker, anders verliest het zijn voedingseigenschappen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek