recette Zuurkool van de zee

Zuurkool van de zee

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 90 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1000 g rauwe zuurkool
  • 400 g zalm zonder vel
  • 400 g heilbot
  • 12 gamba’s
  • 300 g gerookte vis (makreel)
  • 12 mosselen
  • 6 mooie aardappelen
  • 400 ml Riesling
  • 4 kruidnagels
  • 0.5 tsp peperbolletjes
  • 1 tbsp komijn
  • 2 tbsp olie
  • zout

Voorbereiding

  • Snij de gerookte vis in porties en leg in een pan met koude melk. Laat 10 minuten sudderen. Hou warm.
  • Stoof de zuurkool 5 minuten aan in een stoofpot. Voeg de gamba’s, de kruidnagels en de peper toe. Giet er de wijn bij, kruid met een beetje zout en laat 30 minuten koken op een zacht vuur. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de mosselen toe.
  • Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in gezouten water.
  • Snij de vis in porties. Verwarm de olie in een braadpan, doe er de stukken vis bij en bak elke zijde 5 minuten op een matig vuur.
  • Verdeel de zuurkool over de borden en leg er de gamba’s, de verschillende soorten vis, de mosselen en de aardappelen op. Kruid met peper en bestrooi met komijn. Dien onmiddellijk op.

Smakelijk!

Raisin chasselas

Druiven Chasselas de Moissac

Seizoensproducten

De handgeplukte tafeldruif

De trossen worden één voor één geplukt, zodat ze de kans krijgen om de goudgele kleur te ontwikkelen die typisch is voor de Chasselas de Moissac BOB. De vroege vruchtvorming zorgt voor kleine ronde druiven met een lichtgroene tot goudgele kleur. Aan de zonnekant zitten rossige vlekken die wijzen op een mooie rijpheid.
De druiven hebben sappig, mals vruchtvlees en een fijne schil, en zijn rijk aan oligo-elementen, vitaminen en antioxidanten.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek