recette Zuurkool van de zee

Zuurkool van de zee

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 90 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 kg rauwe zuurkool
  • 400 g zalm zonder vel
  • 400 g heilbot
  • 12 gamba’s
  • 300 g gerookte vis (makreel)
  • 12 mosselen
  • 6 mooie aardappelen
  • 400 ml Riesling
  • 4 kruidnagels
  • ½ koffielepel peperbolletjes
  • 1 eetlepel komijn
  • 2 eetlepels olie
  • zout

Voorbereiding

  • Snij de gerookte vis in porties en leg in een pan met koude melk. Laat 10 minuten sudderen. Hou warm.
  • Stoof de zuurkool 5 minuten aan in een stoofpot. Voeg de gamba’s, de kruidnagels en de peper toe. Giet er de wijn bij, kruid met een beetje zout en laat 30 minuten koken op een zacht vuur. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de mosselen toe.
  • Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in gezouten water.
  • Snij de vis in porties. Verwarm de olie in een braadpan, doe er de stukken vis bij en bak elke zijde 5 minuten op een matig vuur.
  • Verdeel de zuurkool over de borden en leg er de gamba’s, de verschillende soorten vis, de mosselen en de aardappelen op. Kruid met peper en bestrooi met komijn. Dien onmiddellijk op.

Smakelijk!

Adobe Stock 136033643 min

Broccoli

Seizoensproducten

Een groene delicatesse!

Deze koolvariëteit is afkomstig uit Italië. De groene broccoli brengt kleur in het bord en is geschikt voor de meest uiteenlopende gerechten. De groente, die je rauw of gekookt kan eten, is rijk aan vitaminen C en E en aan minerale zouten. Tegelijk is ze caloriearm, dus kan je er naar hartenlust van genieten. Broccoli is heerlijk in tal van hartige bereidingen: soep, taarten en quiches, gratins,…

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek