recette Zuurkool van de zee

Zuurkool van de zee

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 90 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 kg rauwe zuurkool
  • 400 g zalm zonder vel
  • 400 g heilbot
  • 12 gamba’s
  • 300 g gerookte vis (makreel)
  • 12 mosselen
  • 6 mooie aardappelen
  • 400 ml Riesling
  • 4 kruidnagels
  • ½ koffielepel peperbolletjes
  • 1 eetlepel komijn
  • 2 eetlepels olie
  • zout

Voorbereiding

  • Snij de gerookte vis in porties en leg in een pan met koude melk. Laat 10 minuten sudderen. Hou warm.
  • Stoof de zuurkool 5 minuten aan in een stoofpot. Voeg de gamba’s, de kruidnagels en de peper toe. Giet er de wijn bij, kruid met een beetje zout en laat 30 minuten koken op een zacht vuur. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de mosselen toe.
  • Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in gezouten water.
  • Snij de vis in porties. Verwarm de olie in een braadpan, doe er de stukken vis bij en bak elke zijde 5 minuten op een matig vuur.
  • Verdeel de zuurkool over de borden en leg er de gamba’s, de verschillende soorten vis, de mosselen en de aardappelen op. Kruid met peper en bestrooi met komijn. Dien onmiddellijk op.

Smakelijk!

Adobe Stock 107569078 min

Sinaasappel

Seizoensproducten

Sinaasappelen zijn rijk aan vitamine C (53 mg/100 g). Eén gemiddelde sinaasappel dekt bijna de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het winterfruit bij uitstek dus, want nu zijn sinaasappelen op hun best en vitamine C is ideaal om de kou en de vermoeidheid te bestrijden. Nog een belangrijke troef is het beperkte aantal calorieën (45 kcal/ 100 g). De juiste gewoonte voor elke ochtend: een vers gepeste sinaasappel (lekkerder dan sap uit brik en caloriearmer want zonder toegevoegde suiker), meteen op te drinken om te genieten van alle vitaminen.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek