recette Zuurkool van de zee

Zuurkool van de zee

  • Moeilijkheid Zeer eenvoudig
  • Voor 6 personen
  • Voorbereiding 90 min
  • Thema HOOFDGERECHTEN
  • Seizoen Herfst

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1000 g rauwe zuurkool
  • 400 g zalm zonder vel
  • 400 g heilbot
  • 12 gamba’s
  • 300 g gerookte vis (makreel)
  • 12 mosselen
  • 6 mooie aardappelen
  • 400 ml Riesling
  • 4 kruidnagels
  • 1/2 kl peperbolletjes
  • 1 el komijn
  • 2 el olie
  • zout

Voorbereiding

  • Snij de gerookte vis in porties en leg in een pan met koude melk. Laat 10 minuten sudderen. Hou warm.
  • Stoof de zuurkool 5 minuten aan in een stoofpot. Voeg de gamba’s, de kruidnagels en de peper toe. Giet er de wijn bij, kruid met een beetje zout en laat 30 minuten koken op een zacht vuur. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de mosselen toe.
  • Schil ondertussen de aardappelen en kook ze in gezouten water.
  • Snij de vis in porties. Verwarm de olie in een braadpan, doe er de stukken vis bij en bak elke zijde 5 minuten op een matig vuur.
  • Verdeel de zuurkool over de borden en leg er de gamba’s, de verschillende soorten vis, de mosselen en de aardappelen op. Kruid met peper en bestrooi met komijn. Dien onmiddellijk op.

Smakelijk!

Clementine

Clementine

Seizoensproducten

Het perfecte fruit om overal mee te nemen!

Smaakeigenschappen: ideaal om in de winter vitaminen te tanken en voor een zoete toets te zorgen op het einde van het menu of in een lichte maaltijd. Clementines zijn rijk aan antioxidanten en hebben sappig, geparfumeerd vruchtvlees met zure en zoete smaken. Een clementine heeft geen pitten, in tegenstelling tot zijn neefje de mandarijn.

Nog steeds geen €uroMatch-klant?

Schrijf u snel in: ’t is gratis en u begint meteen €uroMatch te sparen. Alleen maar voordelen!

Ik ontdek